Let op! Geld lenen kost geld

Ribank

Consument Partner
Toelichting maandoverzicht

Bij Ribank staat u als klant op de eerste plaats. Dat betekent dat wij altijd bezig zijn met het verbeteren van onze service om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Daarom ontvangt u van ons elke maand uw nieuwe kredietoverzicht. Dit is eenvoudig en duidelijk, zodat u in één oogopslag kunt zien waar u aan toe bent. Graag informeren wij u over welke informatie u straks waar kunt vinden.

Hieronder kunt u het nieuwe maandoverzicht downloaden. De nummers op het maandoverzicht komen overeen met de nummers hieronder. Bij elk nummer vindt u een korte toelichting.

Pdf maandoverzicht

1 Persoonlijke Gegevens
Bovenaan het maandoverzicht vindt u uw persoonlijke gegevens, zoals die bij ons bekend zijn. Zorg ervoor dat deze gegevens altijd actueel zijn.

2 Uw adviseur
Als u uw krediet hebt afgesloten bij een tussenpersoon, vindt u hier zijn gegevens. Uw tussenpersoon is u graag van dienst. Uiteraard kunt u bij vragen ook altijd contact opnemen met onze Klantenservice.

3 Maandtermijn en incassodatum
Uw maandtermijn is het bedrag dat u per maand betaalt voor de aflossing van uw lening, inclusief de verschuldigde rente. De incassodatum hangt af van de voorkeur die u hebt aangegeven bij het afsluiten van het krediet. Dit kan zijn op de 12e, 18e, 25e of voorlaatste werkdag van de maand.
Bij een doorlopend krediet vindt de eerste incasso van uw maandtermijn plaats in de eerstvolgende maand na de eerste uitbetaling op de overeenkomst. Bij een persoonlijke lening vindt de eerste incasso één maand na de uitbetalingsdatum van het contract plaats. De incassodatum is gelijk aan de dag dat uw krediet is uitbetaald.

4 Uw kredietoverzicht 
De rubriek ‘Uw kredietoverzicht’ geeft u nog beter inzicht in de stand van zaken van uw krediet. Hier vindt u alle belangrijke gegevens over uw krediet overzichtelijk op een rij.

5 Termijn
Hier kunt u zien in hoeveel maandtermijnen wij gaan incasseren. U ziet in één oogopslag hoeveel maandtermijnen u nog moet aflossen. Bij een opname wordt de looptijd van uw krediet verlengd. Bij extra aflossen wordt de looptijd korter.

6 Kredietruimte
Een doorlopend krediet biedt u de mogelijkheid om tijdens het aflossen van uw krediet ook bedragen op te nemen.

7 Nog af te lossen
Elke maandtermijn bestaat uit een aflossingsdeel en een rentedeel. Om inzichtelijker te maken welk deel u aflost, vindt u onder ‘Uw kredietoverzicht’ welk bedrag u nog op uw krediet moet aflossen. Daarnaast ziet u ook de totale kosten van het afgesloten krediet.

8 Jaarlijks Kostenpercentage
Onder het kopje ‘Jaarlijks Kostenpercentage’ vindt u de actuele tarieven. Het rentepercentage bij een doorlopend krediet is variabel. Dit betekent dat uw rente niet vast staat, maar kan stijgen of dalen. Het rentepercentage bij een persoonlijke lening staat gedurende de looptijd van uw overeenkomst vast.

9 Uw kredietmutaties
Alle bij- en afschrijvingen (kredietopnamen, -aflossingen en rentekosten) met betrekking tot uw krediet vindt u in de vernieuwde rubriek ‘Uw kredietmutaties’. Zo ziet u in één oogopslag welke wijzigingen er in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden.

10 Vragen en mededelingen
In dit kader vindt u belangrijke informatie over uw krediet. Hebt u vragen naar aanleiding van deze toelichting of uw maandoverzicht? Neem dan contact met ons op.

  • Bel ons op (020) 312 52 00 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
  • Stuur ons een e-mail via info@ribank.nl.